japan dagen imorgon

Imorgon har vi en "japan dag" i skolan, vilket innebär att vi som går i SK09 ska hålla en presentation inför de som är yngre än oss men som också läser japanska som jag, om våran japan resa. Det är alltså två klasser och flera lärare som ska sitta och lyssna och jag hatar verkligen att redovisa.. känns inte sådär jätte kul när jag tog på mig det värsta jobbet, att berätta om de 6 första dagarna i Japan, vi gjorde så sjukt mycket då som jag måste ta upp! Jag måste börja skriva om det i bloggen också, jag vet.. ska göra det så snart som möjligt. I alla fall, efter den presentationen ska Meiji University studenterna från Japan som vi träffade när vi var där, komma och hälsa på oss! Ska bli sååå kul! Vi kommer äta tillsammans, de ska hålla en presentation för oss och så har vi massa aktiveter tillsammans, som japansk matlagning osv. Spännande.. :) Vi planerar att följa med dom in till stan efter skolan också och visa runt..


jag idag, glad 18-årig tjej! haha.

happy birthday to me, happy birthday to me

Det är ingen vanlig dag.. för att idag blir jag 18 år!
18.. fyfan vad konstigt. Inte längre ett barn. Har nu rösträtt, kan ta körkort, kommer in på klubbar osv. Det känns ju inte än, men jag ser fram emot den nya världen som nu öppnar sig~ hahaha.
Inte speciellt mycket firande idag, åt tårta med familjen och fick fina presenter och så. På lördag tänkte jag fira med tjejkompisarna. Mer om det senare.. :)


Ett jätte gulligt kort jag fick av syster Michelle, tack så mycket!! ♥ Visst ser det lite ut som mig? Hahaha, sen den japanska och koreanska flaggan för att det är ju precis det jag älskar. ^^

280811

Idag är det söndag, jag är inte ett dugg pepp på skola imorgon faktiskt. Börjar 8.00 och slutar 14.55, jag lär vara helt slut efterråt. Har kännt mig extremt trött hela helgen, kan vara för att jag inte riktigt återhämtat mig från förkylningen.. jag vet inte riktigt. Spelat tv-spel gjorde jag hela natten till idag också så har inte fått mycket sömn alls.. hoppas på att jag somnar tidigt idag. :) Var iväg en snabbis och köpte två par jeggins i SKHLM idag också!

Igår träffade jag kusin som kom till Stockholm under dagen, hon bjöd mig på lunch och betalade en tröja åt mig som en tidig födelsedagspresent, jätte snällt!

Btw, håller på lite med designen, den är inte riktigt klar ännu.

♫ känn en doft av kärleken, den kommer närmare ♪

Jag har haft ett sug för att se massa disney filmer på senaste tiden, för att jag suttit och sjungit till alla de låtar som finns i filmerna, de svenska låtarna. Tycker att de är några av de finaste låtar som finns och det är så kul att bara sjunga med. Jag vill se alla disney filmer! Har laddat ner några eftersom att jag knappt har några på dvd. Någon som känner för ett disney maraton?


Idag vet jag inte riktigt vilken av filmerna som är min favorit, men när jag var liten så älskade jag alla som innehöll massa djur, typ djungelboken, lejonkungen och aristocats. :)

sommaren närmar sig sitt slut

På onsdag börjar jag mitt sista år i gymnasiet, läskigt men kul! Är glad över hur vårt schema ser ut; inte så mycket lektioner och mer sovmorgonar än förra året, men samtidigt har vi väll mycket att göra. Jag vill ta studenten så jag slipper skolan men samtidigt så är det ju kul att få träffa sina kompisar varje dag.. vi får se till att umgås efter studenten också. ♥ SK09 + 2 ♥
Nästa onsdag så fyller jag 18 år, det längtar jag till! Har dock inga planer på att fira, men jag lär träffa mina vänner..? Vi får se. Nu i alla fall har vi ett annan födelsedag att fira, Grattis Ritva! :)


Oj den blev sne, men här har ni en aning ny bild på mig.

tokyo, favoritplatser

Det finns tre platser i Tokyo som jag verkligen fastnade för, under min tid där. Då kan jag ju säga att jag inte varit överallt än, men från det jag fått se, så är dessa mina favoritplatser:

H a r a j u k u

Massa småaffärer med billigare kläder och prylar. Jag shoppade nog mer här än vad jag gjorde i Shibuya. Det finns allt man vill ha här, från kläder till mat. En sak jag gillade var att de hade idol affärer där, så att man kunde köpa goods, typ som affischer, bilder och allt möjligt med japanska och koreanska artister. Såg nog 4-5 sånna affärer. Åh, prova deras creepes om ni åker dit!

S h i b u y a

http://farm3.static.flickr.com/2468/3911345825_45b57e5af5.jpg
Ingen kunde väll gissa att jag skulle gilla Shibuya?! Well.. jag älskar Shibuya. Speciellt 109, det var mest där jag han kolla, sprang runt lite på stationen och så var jag inne i någon byggnad bakom 109 och tog Purikura. Åh, saknar verkligen alla snälla affärspersonaler på 109 och att bara gå runt där och titta.. och shoppa såklart. Ett måste att åka dit om man åker till Japan.

S h i n - O k u b o / K o r e a T o w nhttp://www.thefoodpursuit.com/wp-content/gallery/tokyo/thumbs/thumbs_shinokubo-korean-pop-culture-shop.jpg
När jag var där var det minst lika mycket folk som det var på bilden, kunde knappt komma in i affärerna. Det var kul att se att det var lika många killar som tjejer som hängde i koreanska idol affärer, även i alla åldrar! Jobbigt dock att det var så mycket folk, fick trängas jätte mycket, så tog lång tid för en att hitta saker också. Jag ångrar att jag inte köpte mer där, dom hade ju ALLT! Önskar även att vi hade tid att äta där, jag var där med min host syster och en tjej från min klass i japan som också gillade DBSK! Så det var specielt kul att gå runt med henne, hon köpte tre bilder på Jaejoong till mig. ♥ Om du är intresserad av koreanska idoler, mat eller kosmetik så måste du åka hit, om du är i närheten! De har verkligen allt.

Inga av bilderna är mina, de är hittade på google.

skoluniform, seifuku


Jag var faktiskt inne i just den här affären när jag var i Harajuku! Dock var det rätt dyrt med en skoluniform (seifuku).. men en dag vill jag köpa ett helt set. ^^ Det är så fint.


060811

Har inte haft någon inspiration till att blogga faktiskt.. får hoppas att den kommer tillbaka snart..

things

"It sucks when you know that you need to let go, but you can't, because you're still waiting for the impossible to happen."

RSS 2.0